ítélet

2018.11.19. 15:30

A sufniba menekült előle az egész család

Ihárosi Ibolya

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Harminc nap elzárásra ítélt magánlaksértés kísérlete miatt egy 40 éves férfit a Szekszárdi Járásbíróság. A vádlottnak meg kell fizetnie valamivel több, mint 43 ezer forint bűnügyi költséget, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője. Miután a férfi mind a nyomozás során, mind pedig a tárgyaláson beismerte bűnösségét és a tárgyalásról lemondott, ezt a bíróság elfogadta és már az úgynevezett előkészítő ülésen meghozta az ítéletet, amelybe a felek bele is nyugodtak, így az jogerős.

A vádlott nőtlen, élettársi kapcsolatban él, egy eltartásra szoruló gyermeke van. Szakképzettséggel rendelkezik, betanított munkásként dolgozik. Büntetett előéletű, elítélték már például hamis tanúzásért. Közokirat-hamisítás és más bűncselekmények miatt 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték, amelynek a végrehajtását 4 évre felfüggesztette a bíróság.

Jelen bűncselekményt a felfüggesztés ideje alatt követte el. Az egyik tolna megyei faluban történt, hogy két szomszédasszony tavaly augusztus 9-én többször is összeszólalkozott. Egyikük az utcáról is bekiabált a sértettnek, aki tartva a tettlegességtől, felhívta a családtagjait. Ezt megtudta a másik asszony, aki a vádlott volt anyósa, ő pedig a vádlottat és két társát értesítette. Este nyolc óra körül ismét veszekedés alakult ki, immár a két család között. A vádlott a belülről kitámasztott kapun nem tudott bejutni a sértett udvarára, ezért bemászott a kerítésen. Ettől megrémült a sértett és családja, s egy melléképületbe menekültek amelynek az ajtaját belülről betámasztották. A vádlott az ajtón ököllel dörömbölt, majd miután nem tudott bemenni, betörte az ajtó üvegét, majd társaival együtt távozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában