bírósági ítélet

2018.12.31. 11:37

Rendőrre támadt a nagymama a bíróságon

Ihárosi Ibolya

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Bűnösnek mondott ki egy 57 éves nőt hivatalos személy elleni erőszak bűntettében a Szekszárdi Járásbíróság, ezért 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását egy év hat hónap próbaidőre felfüggesztette. Ha a szabadságvesztés végrehajtására sor kerülne, akkor a vádlott a büntetés kétharmad része, de legkevesebb három hónap letöltése után feltételesen szabadságra bocsátható. Az asszonynak meg kell fizetnie 20 ezer forint bűnügyi költséget is. Az ítélet jogerős, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényék sajtószóvivője.

A bíróság a tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás során az alábbiakat állapította meg. A büntetlen előéletű vádlott tavaly november 26-án a Szekszárdi Törvényszék földszinti aulájában tartózkodott, mert akkor döntött a bíróság unokája előzetes letartóztatásáról. Amikor a vádlott szembesült azzal, hogy a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte az unokáját, minden áron oda akart menni a fiatalemberhez. A helyszínen lévő rendőrök felszólították a vádlottat, hogy távozzon, aki ennek nem tett eleget, hanem tovább kiabált. Amikor az egyik rendőr ki akarta vezetni az épületből, a vádlott a rendőr kezét többször, az arcát egyszer megütötte, az egyik lábát pedig megrúgta. Ezt követően a vádlottat előállították. A rendőr a bántalmazás kapcsán nem kívánt magánindítványt előterjeszteni a vádlottal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában