bírósági ítélet

2019.01.02. 12:30

Majdnem hétmillió forintot sikkasztott

Ihárosi Ibolya

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Sikkasztás bűntettében mondott ki bűnösnek egy nőt a Szekszárdi Járásbíróság, és ezért egy év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette. A végrehajtás elrendelése esetén a büntetés kétharmadának a letöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra a vádlott. A bíróság elrendelte továbbá 6 millió 770 ezer forint értékű vagyon elkobzását, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A büntetlen előéletű vádlott OKJ-s felsőfokú végzettségű, élettársi kapcsolatban él, kiskorú gyereke nincs. Munkahelye, jövedelme nincs, vagyona az a ház, amelyben lakik, egy telek és két nyaraló. A nő 2015. áprilisától 2016. október 10-ig egyedüli tagja és ügyvezetője volt egy cégnek. A 3 millió forint pénzbeli betétből álló üzletrészét 2016. október 10-én eladta egy férfinak 3 millió forintért. Az összeget a vevő még aznap meg is fizette. A vádlott azonban nem intézkedett arról, hogy a vevő a gazdasági társaság bankszámlájához hozzáférjen. A vádlott az új tulajdonos tudta és engedélye nélkül, még a cégátruházás napján, majd októberben kétszer vett fel pénzt, összesen 6 millió 770 ezer forint összegben. Ezt követően, csak 2016. december 14-én küldte a kft. számlavezető bankjának az üzletrész átruházásáról szóló adásvételi szerződést, amelynek alapján a bank megszüntette a vádlott számla feletti rendelkezési jogát és bevonta a számlához tartozó bankkártyát. A vádlott a pénzt a saját megélhetésére költötte, így a bűncselekménnyel okozott kár az eljárás során nem térült meg. Mindezekkel megvalósította a sikkasztás bűntettét, mivel idegen vagyont tulajdonított el, illetve azzal sajátjaként rendelkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában