kábítószerkereskedelem

2019.03.29. 16:20

Börtön lehet a vége annak, hogy a drogot nem csak fogyasztotta

Ihárosi Ibolya

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Négy, 29 és 36 év közötti szekszárdi férfi ellen emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség, tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője. Kettejük ellen kábítószer-kereskedelem bűntette, illetve vétsége miatt, míg a másik két vádlott ellen kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatt.

A vádlottak közül a legfiatalabb férfi 2017. novemberét megelőző 5 évben két különböző fajtájú kábítószert fogyasztott, egyiket heti, másikat körülbelül havi rendszerességgel. A 36 éves férfi a saját maga által elfogyasztott mennyiségen felül további kábítószert is vett, azzal a céllal, hogy szekszárdi ismerősei körében értékesítse és ezzel haszonra tegyen szert. Az összes, a vádbeli időszakban a vádlott által továbbértékesítésre vásárolt különféle kábítószerek együttes mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső, de nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát.

A vádlottat a vásárlók vagy egy internetes közösségi oldalon, vagy mobiltelefonon keresték meg, ő pedig a városban így megbeszélt találkozók során adta át a kért mennyiséget. A megszerzett pénzt mindennapi életvitele során felélte. A rendőrök 2017. november 10-én délután igazoltatták a vádlottat a lakása előtt, majd házkutatást tartottak nála. A férfi zsebében is volt kábítószer, a lakásban is találtak kábítószernek minősülő anyagokat, amelyeket lefoglaltak. A másik két vádlott kábítószert birtokolt illetve fogyasztott, ezek hatóanyagát a toxikológiai vizsgálatok során szervezetükből kimutatták.

Letöltendő börtönbüntetés az ügyészség indítványa

A vádlottak közül hárman már álltak bíróság előtt, mégpedig ugyancsak kábítószer birtoklása miatt. Az ügyészség a kábítószerrel kereskedő vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását, mellette pénzbüntetést és vagyonelkobzást szorgalmaz a Szekszárdi Járásbíróságnál. A másodrendű vádlott esetében felfüggesztett fogházbüntetés, a másik két vádlottal szemben pedig pénzbüntetés az ügyészség indítványa. Utóbbiak a drogot ismeretlen személyektől, illetve a többi vádlott közül a 36 éves férfitól vásárolták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában