tűzoltóság

2019.06.30. 09:35

Beindult a régiós képzés Tamásiban

Beindult a képzés a Tamási tűzoltólaktanyában kialakított régiós képzési központban.

TEOL

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő, Porga Ferenc, Tamási polgármestere és Hirtné Illés Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke vágták át a szalagot május 4-én, Szent Flórián napján a régiós képzési központon, ahol a hétvégén elindult az első képzés – írja a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az első továbbképzésre Tamásiból, Gyönkről, Simontornyáról, Nagymányokról és Bölcskéről érkeztek önkéntes, valamint önkormányzati tűzoltók. A képzést dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes, tolna megyei igazgatóhelyettes nyitotta meg. Mlinkó Pál tű. százados, a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsok-helyettese a gyakorlattervező programot ismertette a résztvevőkkel. Bán Attila tű. ezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő a riasztásokat kezelő KAP-online rendszer használatáról, valamint a tűzoltási és műszaki mentési adatlapok kitöltéséről tartott előadást. A képzés konzultációval és a felmerülő kérdések megbeszélésével zárult.

A következő képzésre szeptemberben kerül sor, majd havonta egy-egy alkalommal tartanak továbbképzéseket Tolna Baranya, Somogy és Fejér megye önkéntes tűzoltó egyesületei és önkormányzati tűzoltóságai részére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában