minden lépés biztonságban

2019.06.28. 16:30

Gyalogos baleset-megelőzési kampány keretében ellenőriztek

TEOL

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

A közlekedés legvédtelenebb résztvevői a gyalogosok. Az ő közlekedésüket célzó fokozott ellenőrzést tartottak a Paksi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti munkatársai tegnap Pakson – tette közzé a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Az ellenőrzés kiterjedt a közlekedésbiztonság szempontjából kiemelt kockázatú gyalogos-átkelőhelyekre, a záróvonallal érintett útszakaszokra, a járművekkel teli parkolókra, a jelentős gyalogosforgalmat bonyolító utakra.

A paksi közlekedésrendészeti szakemberek a legveszélyeztetettebb helyszíneken jelentek meg, és szankcióval vagy pozitív megerősítésként ajándékozással hívták fel a gyalogosok figyelmét a követendő magatartásra.

A baleset-megelőzési kampány folytatódik, a közlekedők rendőri jelenlétre számíthatnak a jövőben is, elsősorban a fokozottan balesetveszélyes útszakaszoknál.

A közlekedésben résztvevőknek érdemes megfontolni az alábbi tanácsokat:

  • A gyalogosok, amennyiben a közelben kijelölt gyalogos-átkelőhely van, azon haladjanak át az úttesten!
  • Mielőtt az úttestre lépnek, mindig győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak-e kelni az úton anélkül, hogy veszélyhelyzetbe kerülnének!
  • A járművek vezetői fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek környékét!
  • Próbáljanak szemkontaktust felvenni az úttesten átkelni szándékozó gyalogossal annak érdekében, hogy ne alakuljon ki balesetveszélyes helyzet!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában