BikeSafe

2019.08.15. 19:10

Segítenek megvédeni a biciklit

TN

Forrás: TMRFK

Bíró Ilona Mária rendőr főtörzsőrmester, a Paksi Rendőrkapitányság munkatársa várta nemrégiben a kerékpárjukat regisztrálni kívánó lakosokat Dunaszentgyörgyön, akikkel vagyonvédelemmel és baleset-megelőzéssel kapcsolatosan is beszélgetett. Ez alkalommal a szakember 25 biciklit rögzített a nyilvántartásba, többek között a dunaszentgyörgyi polgárőrök szolgálati kerékpárjait is.

A BikeSafe vagyonvédelmi program legfőbb célja a kétkerekűek legfontosabb adatainak és fotóinak nyilvántartásba vételével a bűncselekmények megelőzése, az eltulajdonított kerékpárok azonosításának, a lopások felderítésének elősegítése. A biciklik azonban csak akkor vannak biztonságban, ha a tulajdonosok is mindent megtesznek azért, hogy a tolvajok ne tudják azokat megszerezni.

Fotó: TMRFK

Ehhez célszerű az alábbi tanácsokat megfogadni: mindig zárja le a kerékpárt, lehetőleg megfelelő minőségű lakattal, valamilyen biztosan, stabilan álló tárgyhoz rögzítse! Forgalmas, jól látható, lehetőleg tér­figyelő kamerákkal felszerelt helyen hagyja biciklijét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában