bírósági ítélet

2019.09.20. 18:10

Két bárány, három kecske került a sínekre

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Extrém esetek is akadnak a bíróság elé kerülő ügyek között. Az alábbi történetnek három „főszereplője” van: két bárány és három kecske. Természetesen nem őket ítélte el a bíróság, annál is inkább, mivel az eset során elhullottak.

A közlekedés biztonságát gazdájuk, egy hetvenéves férfi veszélyeztette, ezért hetven napi pénzbüntetésre ítélte a Tamási Járásbíróság. A pénzbüntetés napi tételét ezer forintban határozta meg a bíróság, és héthavi részletfizetést engedélyezett. Ha a férfi egyhavi részlet befizetését is elmulasztaná, akkor a bírságot, illetve a még hátralévő részét szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

Egyszer már elítélték hasonló vétség miatt, akkor hatvanezer forint pénzbírságot kellett fizetnie. Az ítélet jogerős, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A vádlott szakmunkásképző iskolát végzett, nyugdíjas, emellett állatokat tart. Lakókocsiban él a nyáj mellett. Vagyontalan, kiskorú eltartottja nincs. A férfi ez év január 17-én hajnalban elutazott. Előző este az állatait karámba zárta, ennek során azonban nem járt el kellő gondossággal, ezért nem vette észre, hogy két bárány és három kecske kívül maradt. Január 17-én délután a 40-es számú fővonalon mintegy 120 kilométer/órás sebességgel haladt egy vonat. Vezetője hiába fékezett, elütötte a sínekre tévedt állatokat. Az ütközés következtében senki nem sérült meg, a vonatban sem keletkezett kár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában