motoros tréning

2019.10.09. 10:30

Újabb motoros tréninget tartottak Szekszárdon

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Szekszárdi Központja és az Országos Mentőszolgálat Szekszárdi Mentőállomása is csatlakozott a kezdeményezéshez.

TEOL

Fotó: TMRFK

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) Szekszárdi Központja a Rutinpályáját bocsátotta rendelkezésre, az Országos Mentőszolgálat szekszárdi állomása két mentőápolóval képviseltette magát a október 5-i programon.

A KAV vezetői, Mityók Csaba és Borbola Zsolt támogatásukról biztosították a motoros baráti kör tagjait, fontosnak tartják a folyamatos továbbképzést, melyhez segítséget nyújtanak a jövőben is.

Az egészségügyi szakemberek –Sebestyén János és Hollendus Péter – beszéltek az elsődleges elsősegélynyújtási teendőkről a szaksegítség megérkezéséig. A motorosok gyakorolhatták az újraélesztést Ambu babán, és bemutatót láthattak a motoros bukósisakot viselő sérült ellátásának első lépéseiről.

[embed]]

A szakoktatók minden feladatnál észrevételt tettek, motorkezelési technikákkal kapcsolatos tippeket adtak a résztvevőknek. A vezetéstechnikai feladatok között mindenki megtalálta a számára fontos, esetleg fejlesztendő területet, amivel biztonságosabbá, élvezetesebbé teheti a motorozást.

Az összefogás sikerét jelzi, hogy Pécsről és Mosonmagyaróvárról is érkeztek motorosok a tréningre, közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában