bűnmegelőzés

2020.02.06. 16:20

Rendőr járt az óvodában

Ihárosi Ibolya

Forrás: police.hu

Ismerd meg a rendőrt! címmel tartott bűnmegelőzési délelőttöt Bíró Ilona Mária rendőr főtörzsőrmester a dunaszentgyörgyi óvodában, melyen csaknem 90 ovis vett részt.

Bíró Ilona Mária a dunaszentgyörgyi ovisokkal Fotó: police.hu

A foglalkozás célja az volt, hogy a kicsik ne ijedjenek meg, ha rendőrrel találkoznak, merjenek segítséget kérni az egyenruhásoktól, ha szükségük van rá. Az előadó játékos formában ismertette meg az óvodásokkal, mit kell tenniük, ha egy nagyobb tömegben esetleg nem találják szüleiket, rokonaikat. A tanács lényege, hogy keressenek egy felnőttet, aki segít nekik. Mutatkozzanak be, mondják el a szüleik nevét, hogy ha van hangosbemondó, akkor ezeket bemondhassák. A bűnmegelőzési szakember hangsúlyozta azt is, hogy ne álljanak szóba idegenekkel, akkor sem, ha rokonokra hivatkozva akarják elcsalni őket.

A játékos foglalkozás végén az alapvető közlekedési szabályokat is megtanulhatták a dunaszentgyörgyi a gyerekek a rendőr néni segítségével, tájékoztatta lapunkat Komlósiné Kiss Anett, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában