lezárt akta

2020.05.27. 10:27

A vonat mosdójában gyújtogatott, hogy időt nyerjen

A tamási rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 23 éves Dunaharasztiban élő férfival szemben indítottak, aki egy Budapestről Pécsre közlekedő vonaton gyújtogatott a mosdóban.

TEOL

Forrás: TMRFK

A MÁV képviselője tett bejelentést a rendőrségen január 17-én a kora délutáni órákban, mert a Budapest és Pécs között közlekedő vonat mosdóját ismeretlen felgyújtotta. Az egyenruhások rövid időn belül a helyszínre – a pincehelyi vasútállomásra – érkeztek, ahol az elsődleges adatgyűjtés után kiderült, hogy egy 23 éves dunaharaszti férfi gyújtotta meg a WC-ben levő papírtekercseket.

A rendőrök az elkövetőt előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfi elszámoltatása során elmondta, hogy nem volt érvényes jegye az utazáshoz, ezért bement a mosdóba, hogy időt nyerjen, és egy cigarettacsikkel gyújtotta meg az ott levő papírokat. Az eljárás során szakértő bevonására került sor, aki megállapította, hogy a gyújtogatás nagyobb kárt is okozhatott volna a csaknem kétszáz főt szállító személyvonaton. A fentiek miatt a rendőrök módosították a 23 éves férfival szembeni gyanúsítást, és őt közveszély okozása bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Az ügy vizsgálatát a Tamási Rendőrkapitányságon befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek, közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Fotó: TMRFK

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában