Sulimoped program

2020.05.15. 13:04

Jogosítványt is szerezhetnek a gyerekek

Ihárosi Ibolya

Forrás: TMRFK

A gyakorlati képzéssel folytatódott a közlekedési kultúra napján a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt segédmotorkerékpáros- képzés. A 13-14 éves a diákok örömmel ismerkedtek a kétkerekűekkel, lelkesen hajtották végre az oktató által meghatározott feladatokat. Ebben a tanévben a megye számos településéről hatvan fiatal vehet részt a programban, akik a napokban járműkezelésből vizsgát is tesznek.

Az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által meghirdetett, Sulimoped elnevezésű, vezetői engedélyt biztosító képzésre azok a felső tagozatos általános iskolai tanulók jelentkezhettek, akik megfeleltek a kiválasztási feltételeknek, teljesítették az előzetes gyakorlati és elméleti feladatokat, valamint a szülők és a pedagógusok is támogatták részvételüket, közölte a rendőrség.

Amint arról annak idején beszámoltunk, decemberben tartották a most zajló tanév Sulimoped programjának ünnepélyes megnyitóját, ahol Bótáné Kiss Gabriella rendőr alezredes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési előadója köszöntötte a résztvevőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában