járásbíróság

2020.05.06. 12:30

Letartóztatásban marad a férfi

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock

Meghosszabbította a Szekszárdi Járásbíróság egy férfi letartóztatását, aki ellen kábítószer fogyasztásának és terjesztésének alapos gyanúja miatt folyik eljárás. A végzés szerint a letartóztatás az elsőfokú eljárás tárgyalást előkészítő szakaszáig, legfeljebb június 12-ig tarthat.

A gyanúsítottat 2019 végén fogta el a rendőrség, a lakásban 135 gramm növényi őrleményt, valamint fehér anyagot találtak, amelyekről a toxikológus szakértő megállapította, hogy amfetamint és kannabiszt tartalmaznak. A gyanúsított kihallgatása során a kábítószer-fogyasztást elismerte, de a kereskedést tagadta. A férfi régebben volt már büntetve közokirat-hamisítás miatt. Hivatali vesztegetésért pedig egy év börtönt kapott, és két évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. Mivel a gyanúsításban szereplő bűncselekmények elkövetését a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti, továbbra is fennáll a letartóztatás általános törvényi feltétele.

A meghosszabbítás indokai között szerepel az is, hogy az események teljes felderítése, pontosítása, az ügy szereplői kapcsolatrendszerének a feltárása érdekében elengedhetetlen, hogy ne nehezüljön vagy hiúsuljon meg a bizonyítás. Feltehető ugyanis, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén befolyásolná a tanúkat, esetleg bizonyítékokat semmisítene meg, vagy rejtene el. Mindezeken kívül a gyanúsított esetében fennáll a bűnismétlés veszélye is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában