letartóztatás

2020.05.07. 15:30

Letartóztatásban marad a gyanúsított

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Meghosszabbította egy drogkereskedéssel gyanúsított férfi letartóztatását a Szekszárdi Járásbíróság, az első fokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb július tizedikéig.

Az ügyben alapos gyanú merült fel, hogy a férfi február huszonötödikén és március hetedikén marihuánát adott el. A rendőri ellenőrzés során a férfi ruhájában kábítószergyanús anyagot találtak, majd a lakhelyén digitális mérleget, adagolókanalakat, és különféle edényekben további szintén növényi eredetű anyagokat foglaltak le. Ezek egy része már alufóliába volt csomagolva. Találtak ezeken kívül fehér port és száztizenháromezer forintot. A gyanút a vegyész szakértő elsődleges véleménye alátámasztotta.

A férfi a kihallgatása során tagadta a bűncselekmény elkövetését. Már csak ezért is szükséges a bűnösség megállapítása érdekében a lefoglalt anyagok teljes körű szakértői vizsgálata. Szükség van az ügyben érintettek kihallgatására, szembesítésére, a gyanúsított elektronikai eszközeinek a vizsgálatára, azok adatainak az elemzésére. Ugyanakkor a bűncselekmény teljes felderítése érdekében szükség van az eljárásban érintettek kapcsolatrendszerének részletes feltárására is. Alappal feltételezhető, hogy a súlyos bűncselekmény gyanúsítottja szabadlábra kerülése esetén befolyásolni igyekezne az ügy szereplőit, tanúit, esetleg tárgyi bizonyítékokat semmisítene vagy hamisítana meg, illetve azokat elrejtené, indokolta a letartóztatás fenntartását a bíróság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában