Szekszárdi Törvényszék

2020.05.14. 18:10

Nem kerülhet szabadlábra a nagykéssel szurkáló férfi

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Fenntartotta a Szekszárdi Törvényszék annak a harmincöt éves simontornyai férfinak a letartóztatását, aki huszonegy centi pengehosszúságú konyhakéssel hátba szúrta a házába fogadott sértettet, akinek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A Tolna Megyei Főügyészség a szúrás jellege, elhelyezkedése, illetve az elkövetés eszköze miatt életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat. A tárgyalás előkészítése során hozta meg a törvényszék a végzést, miszerint a vádlott a bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig letartóztatásban marad, tájékoztatta lapunkat a dr. Bajusz János, a Szekszárdi Törvényszék sajtótitkára.

A törvényszék határozatában kifejtette, hogy az ügyben számolni kell a bűnismétlés valós kockázatával. Feltevését arra alapozta, hogy a büntetett előéletű vádlott a vádban szereplő bűncselekményt más, szintén személy elleni erőszakos cselekmények miatt indult büntetőeljárások hatálya alatt követte el. Ráadásul egy korábbi felfüggesztett szabadságvesztése próbaideje sem járt még le. E szerint a vádlottat sem korábbi elítélései, sem az újonnan indult büntetőeljárások nem tartották vissza további erőszakos bűncselekmények elkövetésétől.

A sértett, illetve a tanúk azonos lakókörnyezete, ismerősi viszonya alapján számolni kell a tanúk megfélemlítésének, jogellenes befolyásolásának kockázatával is. Emiatt indokolt és elkerülhetetlen volt a legszigorúbb szabadságkorlátozással járó kényszerintézkedés fenntartása. A bíróság végzése nem jogerős, ellene a vádlott, a védő fellebbezést nyújthat be, de ettől függetlenül a Szekszárdi Törvényszék határozata végrehajtható.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában