vádemelés

2020.06.23. 07:58

Ittasan, pszichoaktív szer hatása alatt gázolt halálra egy férfit

TEOL

Forrás: TMRFK

A vádirati tényállás szerint a 36 éves vádlott, aki 2003. óta rendelkezik járművezetői engedéllyel, 2019. október 20-án délután a 65-ös számú főúton Kéty lakott területén belül vezette gépkocsiját, jó látási viszonyok között, száraz, hibátlan állapotú aszfalt burkolatú úttesten. A vezetés megkezdése előtt szeszesitalt, valamint a vezetési képességére szintén hátrányosan ható új pszichoaktív szert fogyasztott, így a vezetéskor bódult és ittas állapotban volt – tette közzé a Tolna Megyei Főügyészség.

Ezért, valamint az adott útszakaszra megengedett sebesség túllépése miatt egy jobbra ívelő útkanyarulatban lesodródott a menetirány szerinti bal oldali útpadkára, ahonnan a járművét hirtelen jobbra kormányozva sodródva haladt át az úttest mindkét forgalmi sávján, majd a jobb oldali útpadkán áthaladva bal első része az ott lévő kerítés lábazatával ütközött. Az ütközés következtében az autó megpördült, és eközben bal hátsó oldalrészével elsodorta a füves útpadkán füvet nyíró férfit, majd az oldalára dőlve állt meg. Ezt követően, mialatt a helyszínre érkezők a sértett újraélesztését kísérelték meg, a vádlott az ott tartózkodókkal kötekedett, tántorgott, összefüggéstelenül beszélt.

A baleset következtében a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset azért következett be, mert a vádlott bódultsága és közepes fokú ittassága nagy fokban korlátozta a jármű biztonságos vezetésére való képességét, továbbá a KRESZ több szabályát is megszegte.

A vádlott ezen túlmenően 2018 októberében hamis munkáltatói igazolással kísérelt meg felvenni 5 millió forint személyi kölcsönt, továbbá 2018 decemberében kábítószert (amfetamint) és új pszichoaktív anyagot tartott magánál illetve fogyasztott. Ezekre is figyelemmel a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség halmazati büntetésül börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását, a közügyek gyakorlásától, valamint a közúti járművek vezetésétől eltiltását szorgalmazza a Bonyhádi Járásbíróságnál.

Korábbi cikkeink a témában:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában