katasztrófavédelem

2020.07.13. 13:42

Aparhanton egy tehergépkocsi és körülötte a tarló is kigyulladt

Az elmúlt 72 órában hat tűzeset és nyolc műszaki mentés történt a megyénkben – tette közzé a katasztrófavédelem.

TEOL

Forrás: TMKI

Gépjármű-, mezőgazdaságot érintő tűzeset, közúti baleset, veszélyes fák eltávolítása, bajba jutott állat mentése is adott munkát Tolna megye lánglovagjainak.

Pénteken reggel egy személygépkocsi motortere égett teljes terjedelmében Őcsényben, az Ifjúság utcában. A tűzesethez a szekszárdi hivatásos tűzoltók vonultak, és oltották el a lángokat.

Délután egy dobozos kisteherautó hajtott az árokba és borult fel a hatos főút 130. kilométerszelvényénél. A beavatkozó tolnai tűzoltók áramtalanították a járművet, amelynek elszállításáról a tulajdonos gondoskodott.

Tolnán, az Ady Endre utcában két személygépkocsi ütközött. A műszaki mentéshez riasztott tűzoltók az áramtalanítást hajtották végre. A mentőszolgálat és rendőrség is a helyszínen tartózkodott.

Szombaton egy tehergépkocsi és körülötte mintegy 500 négyzetméteren tarló, valamint négy szalmabála égett le Aparhanton, az Ady utcában. A szombat délutáni tűzeset helyszínét munkagépek segítségével körbetárcsázták. A keletkezett tüzet két vízsugár segítségével verték vissza Bonyhád hivatásos és önkéntes tűzoltói.

Reggel egy körülbelül 10 centiméter átmérőjű esőelvezetőbe szorult egy macska Bonyhádon, a Dózsa György utcába. A bajba jutott állatot a város hivatásos tűzoltói mentették ki kéziszerszámok segítségével.

Szombaton több helyen is tűzoltói beavatkozásra volt szükség veszélyes fák eltávolításánál. Tamásiban, a Százszorszép utcában egy tizenöt méteres fa egyik ága hasadt le, amely forgalmi akadályt képezett. A letört ágat Tamási önkormányzati tűzoltói távolították el. Délután Nagydorogon, a 6232-es mellékútra dőlt fához riasztották a paksi hivatásos tűzoltókat. Szálkán, a Kossuth Lajos utcában pedig egy körülbelül nyolc méter magas, útra dőlt akácfa akadályozta a forgalmat. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói láncfűrész segítségével távolították el az utat elzáró fát.

Vasárnap hajnalban egy villanyvezetéket leszakító, nagyméretű fa eltávolításához vonultak a tűzoltók Dombóváron, a Kölcsey utcába. A város hivatásos lánglovagjai kézi erővel és motoros láncfűrész segítségével távolították el forgalmi akadályt képező fát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában