vádemelés

2020.08.16. 13:00

Háromszor verte fejbe az üveggel

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség egy 52 éves tolnai férfi ellen, akit a sértett ideiglenesen befogadott a lakásába.

Idén január 3-án délután a vádlott és a vele lakó sértett együtt italozott. Már mindketten részegek voltak amikor vitába keveredtek. A vita hevében a vádlott megragadta a szobában az asztalon álló bontatlan pezsgősüveget, és azzal fejbe vágta a sértettet, aki az ütés következtében a földre esett. Ezután a vádlott, a már földön fekvő férfi fejét további két alkalommal megütötte a pezsgősüveggel. Az üveg eltörött, további sérüléseket okozva a sértettnek. A bántalmazástól a férfi nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett, azonban reális esélye volt annak, hogy ennél súlyosabb sérülései keletkezzenek.

A büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben az ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben próbára bocsátás intézkedés alkalmazását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, tájékoztatta lapunkat dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában