rendőrségi hírek

2020.08.20. 13:41

Őrizetben az ukrán embercsempész

A rendőrök az M9-es autóúton ellenőriztek egy német rendszámú autót, melyben nyolc illegális migráns és egy embercsempész utazott.

TEOL

Forrás: Shutterstock

Mint arról beszámoltunk, a Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásai augusztus 18-án 22 óra 25 perckor az M9-es autóút 12-es kilométerszelvény közelében, Bogyiszló térségében ellenőriztek egy német rendszámú személygépkocsit.

A járműben az ukrán sofőr és nyolc, magát afgánnak valló férfi utazott. A gépkocsi utasai magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A járművet vezető 26 éves ukrán férfit a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsításban szereplő bűncselekményt a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

A nyomozók előterjesztést tettek az embercsempész letartóztatásának indítványozására, közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában