emlékérem és jutalom

2020.08.24. 14:28

Országos elismerésben részesültek az életmentő rendőrök

Csipai János rendőr zászlós és Kellényi Zsolt rendőr zászlós Szent György-emlékérmet és pénzjutalmat vehetett át, mert megmentették egy aknába zuhant kislány életét.

TEOL

Forrás: police.hu

Mint arról korábban mi is hírt adtunk, június 16-án délután Kölesden, egy romos állapotban lévő, használaton kívüli vágóhíd területére kértek rendőri segítséget életveszély miatt. Négy tizennégy év alatti gyermek játszott a régi telephely udvarán, ahol az elhanyagolt, gazos részen egy korhadt zsalufödém az egyik tizenhárom éves lány alatt kettétört, aki beleesett az ott található körülbelül öt méter mély aknába.

Csipai János rendőr zászlós és Kellényi Zsolt rendőr zászlós azonnal a bajba jutott gyermek segítségére siettek, akit közös erővel húztak ki a mélyből.

Csipai János r. zászlós veszi át az elismerést dr. Pozsgai Zsolt r. vezérőrnagytól, személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettestől Fotó: police.hu

Az országos rendőrfőkapitány az életmentés során tanúsított kiemelkedő helytállásának elismeréseként Szent György-emlékéremben és pénzjutalomban részesítette Csipai Jánost és Kellényi Zsoltot – tájékoztatta portálunkat a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában