Helyi kék hírek

2020.12.12. 18:10

Drogot fogyasztott, próbára bocsátották

Ihárosi Ibolya

20201117 Szombathely Bika az új dizájner drog. Az ehhez készült cikkhez illusztráció. Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Forrás: MW

Fotó: Cseh Gábor

Bűnösnek mondott ki egy 26 éves férfit kábítószer birtoklásának vétsége miatt a Szekszárdi Járásbíróság, és ezért egy év próbára bocsátotta, és kötelezte a valamivel több mint 204 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére. A férfi büntetlen előéletű, nőtlen, kiskorú gyermeke, állandó munkahelye, vagyona nincs.

Tavaly augusztus végén a férfi amfetamint és delta-9HTC tartalmú kábítószereket fogyasztott, és ezektől bódult állapotba került. A rend­őrjárőrök a megyeszékhelyen igazoltatták, ruhájából kábítószergyanús növényi törmelék került elő. Az eljárás során a szakértő megállapította, hogy a hatóanyaga úgynevezett új, pszichoaktív anyagnak minősül, amelynek a mennyisége nem érte el a csekély mennyiség felső határát. A vádlott vizeletmintájában azonban amfetamint és más hatóanyagot találtak, amelyek kábítószernek minősülnek, ezek fogyasztása bűncselekmény.

Az ítélet ellen az erre jogosultak nem nyújtottak be fellebbezést, így az jogerős, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában