vádemelés

2021.01.21. 19:10

Egy kis figyelmetlenség nagy bajjal is járhat

Munkatársunktól

Forrás: Shutterstock

A Szekszárdi Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 57 éves férfi ellen – tájékoztatta lapunkat dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a vádlott 2020. április 17-én reggel Dunaföldváron, jó látási viszonyok között a saját lakóingatlana előtti kapubejárójáról indult el autójával. Ennek során azonban nem biztosított elsőbbséget a neki balról érkező, az úttesten szabályosan közlekedő másik személygépkocsinak.

Emiatt a vádlott az autója elejével a másik gépkocsi jobb első sárvédőjének és ajtajának ütközött. Az ütközés ereje a másik autót „megdobta”, amely emiatt a menetiránya szerinti bal oldali árokba fordult, majd az ott lévő gyümölcsfának ütközött, végül egy útmenti kapubejárón keresztül a bal oldali forgalmi sáv menti villanyoszlopnak ütközött. A baleset következtében a másik autót vezető nő – a sértett –, aki egyébként a biztonsági övet is használta, nyolc napon túl gyógyuló súlyos, töréses sérülést szenvedett.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ azon rendelkezését, amely szerint az úttest széléről elinduló, a várakozó helyről az úttestre ráhajtó, az út más részéről vagy útnak nem minősülő területről az úttestre ráhajtó autó vezetőjének az úttesten haladó járművek és gyalogosok részére elsőbbséget kell adnia.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését a nyomozás során beismerte. Az egyébként büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza a Paksi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában