ügyészségi hírek

2021.09.29. 12:30

Vádat emeltek a bikával kereskedő dílerek ellen

A Szekszárdi Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat egy 33 és 39 éves szekszárdi férfi ellen, akik a tolnai megyeszékhelyen dizájner drogokkal kereskedtek.

TEOL

20201117 Szombathely Bika az új dizájner drog. Az ehhez készült cikkhez illusztráció. Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Forrás: MW

Fotó: Cseh Gábor

A vádirati tényállás szerint a két férfi 2020 márciusa és októbere között egyikük szekszárdi társasházi lakásából új pszichoaktív anyagokat árult, köztük a hétköznapi nevén „Bikát” is. A fogyasztókkal mobiltelefonon tartották a kapcsolatot, akik a nehezebb beazonosíthatóság érdekében gyakran egy nyilvános telefonfülkéből hívták a vádlottakat. A terjesztők a tiltott szereket a társasház lépcsőházában vagy egy közeli buszmegállóban adták át a vevőknek, az értékesítésből befolyt összesen több mint 6 millió forinton pedig megosztoztak.

Az ügyészség a vádlottakat bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja, amely bűncselekmény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A járási ügyészség a kábítószerrel visszaélés miatt korábban már elítélt, többszörös visszaesőnek minősülő, letartóztatásban lévő fiatalabb férfivel szemben fegyházban, míg a büntetlen előéletű, jelenleg szabadlábon védekező társával szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál azzal a kiegészítéssel, hogy a bíróság mindkettejükkel szemben rendeljen el vagyonelkobzást is – tájékoztatta portálunkat Himmelné dr. Ökrös Mária Magdolna megbízott megyei főügyész.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában