szolgálatellátás

2021.09.10. 18:10

Polgárőröknek tartanak képzéseket a rendőrök

I. I.

Fotó: Beküldött kép

A közös szolgálatellátás hatékonyságának növelése érdekében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége képzést szervezett a megyében tevékenykedő polgárőrök részére.

A hallgatóság betekintést nyerhet a szolgálatuk ellátása során szükséges jogszabályokba. A rendőrség munkatársai közül a Police Medic képzést végzett rendőrök az elsősegélynyújtás alapjaival és újraélesztési technikákkal ismertetik meg a résztvevőket.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság oktatói vezetéstechnikai tréninget és intézkedéstaktikai oktatást is szerveznek.

Az első foglalkozást Pakson tartották a közelmúltban. A jogszabályi háttérről Joó Endre alezredes, a Paksi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője és Lukács Gábor rendőr alezredes a Paksi Rendőrkapitányság Körzeti Megbízotti Alosztályának vezetője tartott előadást.

A korábban Police Medic képzésen résztvevő Dobos Zoltán törzszászlós pedig az elsősegélynyújtás alapjaival ismertette meg a polgárőröket, valamint gyakorlati foglalkozás keretében az újraélesztési technikákat is megtanította a résztvevőknek. bAz intézkedéstaktikai fogásokat szintén a paksi egyenruhások mutatták be.

Fotó: Beküldött kép

A képzések Tamásiban, Dombóváron, Szekszárdon és Bonyhádon folytatódnak, tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Borítóképünk: Az első foglalkozást Pakson tartották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában