Ítélet

2021.10.25. 09:30

Két biciklit is ellopott, de hamar lebukott

I. I.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Más ügyben jogerős börtönbüntetését töltő negyvenhárom éves férfit marasztalt el a Szekszárdi Járásbíróság két rendbeli lopás miatt. A vádlottat, mint különös és többszörös visszaesőt halmazati büntetésül egy év négy hónap börtönbüntetésre ítélték és két évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

Mivel a vádlott mind a nyomozás alatt, mind pedig a bíróságon elismerte a bűnösségét, annak tartalmával kapcsolatban észszerű kétely nem merült fel, azt a bíróság elfogadta. A vádlott a tárgyalás jogáról lemondott. A vádlott nőtlen, élettársi kapcsolatban él, hat gyermeke van, akikkel a börtönben is tartja a kapcsolatot. Hat osztályt végzett, alkalmi munkákat vállalt. Többszörösen büntetett előéletű, elítélték már Szigetváron, Dombóváron, Mohácson, és Szekszárdon is több bűncselekmény elkövetése miatt.

Jelen esetben a vádlott 2020. szeptember harmadikán bement egy ház udvarába, és ellopott egy kerékpárt, amellyel pár métert tett meg, amikor egy szomszédban lakó nő kiabálni kezdett, a vádlott pedig elfutott. A férfi még ugyanazon a napon elkötött az utcáról egy biciklit, de nagyjából öt méter megtétele után egy helybéli férfi feltartóztatta.

A büntetés kiszabása során a bíróság súlyosbító körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott többszörösen büntetett előéletű és a fenti cselekményeket egy másik büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Enyhítő körülménynek számított beismerése, hogy hat kiskorú gyerekről kell gondoskodnia, a kár megtérülése és a vádlottnak fel nem róható időmúlás. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész a büntetés súlyosításáért, a vádlott és védője pedig enyhítéséért fellebbezett.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában