Jogerős ítélet

2021.11.01. 15:00

Kábítószer miatt kórházba került, így bukott le

I. I.

Forrás: Shutterstock

Kábítószer birtoklása miatt egy év hat hónap próbára bocsátott a közelmúltban egy 24 éves fiatalembert a Szekszárdi Járásbíróság. Emellett kötelezték több mint 85 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

Mivel a határozat ellen az arra jogosultak nem fellebbeztek, az ítélet jogerős, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője. Az ügyészség eredetileg azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben döntsön, majd mégis a tárgyalás megtartását kérte. A bíróság eszerint járt el.

A büntetlen előéletű vádlott nőtlen, kiskorú gyermeke, állandó munkahelye, jövedelme nincs, alkalmi munkákból tartja fenn magát. Tavaly október 17-én otthonában drogozott, amitől rosszul lett, és ezzel le is buktatta önmagát. A mentők kórházba szállították és az ott vett vizeletmintából az igazságügyi toxikológiai vizsgálat során többféle kábítószer-maradványt, illetve drogfogyasztásra utaló anyagot találtak a vizeletében.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában