Illegális bevándorlás

2022.01.11. 17:17

Autós üldözést követően fogtak el egy embercsempészt Szekszárdon

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől egy embercsempész kedden délután Szekszárdnál.

TMRFK

A Tolna megyei rendőrök a Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján akarták fél egy körül ellenőrzés alá vonni a lengyel rendszámú jármű vezetőjét és utasait az M9-es autóúton, Bogyiszló térségében – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. 

A gépkocsi vezetője a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva kikerülte az intézkedőket, majd Szekszárd irányába menekült, de egy elkerülő úton megállt.  Az autó vezetője azonban a rendőri intézkedés megkezdése előtt az út melletti házak közé futott. 

Az egyenruhások a gépkocsiban öt illegális migráns ellenőriztek, akik közül hárman afgán, ketten szír állampolgárnak vallották magukat. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A jármű vezetőjét később állampolgári bejelentés alapján, összehangolt rendőri együttműködés eredményeként fogták el, elszámoltatását megkezdték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában