Üzletszerű kerítés

2022.01.15. 09:59

Volt barátnőjét „futtatta” a döbröközi férfi, s a hasznából élt

Ítéletet hirdetett annak a döbröközi vádlottnak az ügyében a Dombóvári Járásbíróság, aki a volt barátnője prostitúciós tevékenységét saját anyagai haszna érdekében szervezte meg.

Ihárosi Ibolya

Illusztráció: Shutterstock

A vádlott 2018-ban alkalmi kapcsolatba került a sértettel, akiről már korábban is tudta, hogy megélhetését prostitúciósból biztosította. Mivel a sértett időközben elveszítette lakhatását, a vádlott felajánlotta neki a saját háza udvarán álló, kisebb épületet, egyrészt lakhatási, másrészt prostitúciós tevékenység végzése céljából.

 A vádlott ezen felül telefont is biztosított a nőnek, akit álnéven regisztrált egy internetes alkalmi partnereket kereső oldalon. A sértett ezt követően két éven keresztül prostitúciós tevékenységet folytatott, amit közvetlenül vagy telefonon keresztül mindvégig a vádlott irányított és ellenőrzött, megteremtve a szolgáltatást igénybe vevőkkel a nemi kapcsolat lehetőségét.
 

A barátnő a szexuális cselekményekből pontosan meg nem határozható összegű bevételre tett szert, amelyből a saját önálló keresettel nem rendelkező vádlott is rendszeresen részesült, megélhetését ebből biztosította. A Dombóvári Járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett üzletszerű kerítés bűntettében. Ezért őt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és a közügyek gyakorlásától 3 évi eltiltásra ítélte, megállapítva, hogy a kiszabott szabadságvesztésből legkorábban kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. A vádlott és védője felmentésért fellebbezett, ezért az ítélet első fokon nem emelkedett jogerőre.
 

Az ügy a Szekszárdi Törvényszéken folytatódik a másodfokú eljárással, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában