Jogerős ítélet

2022.02.03. 16:20

Acélbetétes bakanccsal rúgta fejbe a hajléktalant

Súlyosította a másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla annak a Tolna megyei férfinak az ítéletét, aki életveszélyt okozó testi sértés és önbíráskodás miatt állt a bíróság elé.

Ihárosi Ibolya

Illusztráció: Shutterstock

Az első fokon eljárt Szekszárdi Törvényszék a vádlott bűnösségét életveszélyt okozó testi sértés és önbíráskodás bűntettében állapította meg, ezért mint visszaesőt, halmazati  büntetésül négy év börtönre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte, egyben elrendelte egy korábban  kiszabott két év felfüggesztett szabadságvesztés-büntetés végrehajtását. A törvényszék ítélete ellen az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében jelentett be fellebbezést. 

A másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla a vádlottal szemben kiszabott büntetést hat év börtönre és hat év közügyektől eltiltásra súlyosította azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet jogerős.

A jogerősen megállapított tények szerint a vádlott a 45 éves, sokszorosan büntetett előéletű, Tolna megyei férfi, korábban testi sértés és más erőszakos bűncselekmény miatt ítéltek el. Utolsó büntetéséből 2019. március 5-én szabadult. 

2019. július 20-án délután a vádlott egy szórakozóhely közelében találkozott a 62 éves hajléktalan  sértettel. Leültek egy padra, italoztak és dohányoztak. Ezt követően pontosan nem tisztázható okból a sértett elvette a vádlott cigarettáját és  öngyújtóját. 

Az ittas vádlott ezt kifogásolta, kiabálni kezdett a a sértettel, majd a  fejét közepes erővel, többször megütötte, acélbetétes bakancsával legalább kétszer közepes erővel fejbe rúgta. Ezt követően a már magatehetetlen fekvőt tovább bántalmazta, ököllel a fején újra többször megütötte. 

A bántalmazást követően  a már  mozdulatlanul fekvő sértett ruházatát átkutatta és a cigarettát magához vette. A sértett közvetlen életveszélyes koponyasérülést szenvedett, melynek gyógytartama 6-8 hét volt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában