Vádemelés

2022.02.01. 12:30

Nem sokat ivott, de egy kicsit vezetett

Ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy 51 éves férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség. 

I. I.

Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A vádlott 2021. december 6-án az esti órákban egy Tolna megyei községben úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. A férfi csak rövidebb távon, a falun belül, ismerősétől az otthonáig vezette az autóját.

Előállítását követően vérmintát vettek tőle, amelynek alapján megállapítható volt, hogy enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt. A férfi tettével megszegte a KRESZ azon szabályát, mely szerint járművet az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.

A büntetlen előéletű, de az elmúlt két éven belül már egy közlekedési szabálysértést is elkövető vádlottal szemben az ügyészség pénzbüntetés kiszabását és a közúti járművek vezetésétől határozott időre szóló eltiltását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, tájékoztatta lapunkat dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában