Különös móka

2022.03.01. 11:29

Autólopás után törtek-zúztak a tizenévesek egy házban Kétyen

Három fiatal tört-zúzott egy lakatlanul álló házban hétfőn Kétyen, azt követően, hogy elloptak egy autót Zomba Nagytormás-pusztáról.

TEOL

Bejelentés érkezett február 28-án délelőtt, hogy Kétyen a Rákóczi utcában betörtek egy lakatlan házba és egy idegen autó áll az udvaron – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. A körzeti megbízott, Dékány Ferenc a helyszínre ment, ahol adatgyűjtést végzett. A főtörzsőrmester jelentette a látottakat a tevékenységirányítási központ felé, ekkor tudta meg, hogy az udvaron álló kocsit Zomba Nagytormás-pusztáról vitték el. 

Emlékezett rá, hogy az utcában korábban látott három gyanúsan viselkedő fiút, akiket rövidesen megtalált és elszámoltatott. A fiatalok elismerték, hogy ők törtek be a házba és az udvaron álló Suzukit is ők vitték el Zombáról.

A rendőrök a fiúkat előállították. Kiderült, hogy a két 16 éves, valamint harmadik, 14 éves társuk az egyik Tolna megyei gyermekotthon gondozottja. Kihallgatásuk során elmondták, hogy a hétvége folyamán többször is megfordultak a lakatlan házban. Berúgták az ajtót, betörték az összes ablakot és a házban is törtek-zúztak.

Fotó: TMRFK

Arra kérdésre, hogy miért tették mindezt, azt a választ adták, hogy jó mókának tartották, és így vezették le az indulataikat. Az autót is csak azért vitték el, hogy furikázzanak vele, de a járműből kifogyott a benzin, ezért hagyták ott a megrongált háznál.

Az ügyben a Bonyhádi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett és egyéb jogsértések elkövetése miatt büntetőeljárást kezdeményezett.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában