Munkahelyi baleset

2022.03.09. 08:58

Ittasan dolgozott két bonyhádi munkás, csak a szerencsén múlt, hogy nem lett nagyobb baj belőle

Egy olyan munkahelyi baleset ügyében nyomoznak a bonyhádi rendőrök, amit a szabályok betartásával könnyen el lehetett volna kerülni – írja a police.hu.

TEOL (Forrás: police.hu)

Fotó: police.hu

Az Országos Mentőszolgálattól érkezett bejelentés a rendőrségre e hét hétfőn kora délelőtt, miszerint egy bonyhádi vállalkozás telephelyén az egyik dolgozó munkavégzés közben kézsérülést szenvedett.

A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy az 53 éves bonyhádi férfi egy lemezhajlító géppel dolgozott, amikor figyelmetlensége miatt a gép beszorította a jobb kezének hüvelykujját. A munkás szerencsére megúszta könnyű sérüléssel. Ebben közrejátszott az is, hogy a vele együtt dolgozó kollégája időben leállította a hajlítót. A sérültet és a segítségére siető munkást az előírásoknak megfelelően megszondáztatták. Ekkor derült rá fény, hogy a munkavédelmi szabályokat figyelmen kívül hagyva, mindketten ittas állapotban végezték munkájukat. A balesetet szenvedett férfit a mentő elszállította, a segítőt pedig a termelésvezető azonnal felmentette a munkavégzés alól.

Az ügyben a Bonyhádi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt nyomozást indított – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában