Jogerős

2022.04.11. 14:49

Micsoda „férfi”: kétszer is fejbe rúgta a földön fekvő nőt

Három év két hónap börtönbüntetésre ítélt a Szekszárdi Törvényszék egy férfit, aki bántalmazta nő ismerősét.

TEOL

Az elsőfokon eljáró Szekszárdi Törvényszék az április 8-án tartott előkészítő ülésén 3 év 2 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki 2020 őszén ittas állapotban súlyosan bántalmazta nő ismerősét. A vádlott a szabadságvesztés kétharmadának letöltését követő napon bocsátható legkorábban feltételes szabadságra – tájékoztatott közleményben a Szekszárdi Törvényszék.

 

A harmincas évei elején járó férfi 2011 és 2013 között élettársi kapcsolatban élt a nővel, akivel ezután is barátok maradtak. A nő 2020. október 10-én a férfi által bérelt ingatlanban tartózkodott, mert segített neki a költözködésben. Eközben mindketten alkoholt fogyasztottak, majd egy helyi vendéglátóegységbe mentek, ahol folytatták az italozást.

 

Kora este indultak vissza az albérlethez egy kerékpáron, ám egy útszakaszon a férfi leszállította a nőt a bicikliről mondván, hogy azt így túl nehéz
hajtania. Miután a közepesen ittas nő leszállt a kerékpárról, a vádlott minden előzmény nélkül ököllel arcon ütötte úgy, hogy amiatt hanyatt vágódott és a tarkóját beütötte a talajba.

 

A sértett megpróbált a földről felkelni, közben a vádlott két alkalommal nagy erővel fejbe rúgta, ami miatt elvesztette az eszméletét és visszazuhant a földre. A vádlott egyik rúgása a sértett a jobb oldali felső állkapcsi üreg, míg a másik rúgás a jobb oldali járomcsont 4-6 hét gyógytartamú, valamint a jobb csontos szemgödör külső falának négy hét gyógytartamú töréseit eredményezte.

 

Az elkövetés módjára, körülményeire, a sérülések jellegére és helyére figyelemmel azonban, a sértettnek reálisan súlyosabb, mégpedig közvetett, közvetlen életveszélyes sérülései, így koponyán belüli vérzés, súlyos fokú agyrázódás, agyzúzódás is kialakulhattak volna.


A törvényszék a fenti cselekményét a váddal egyezően beismerő, a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek. A fenti büntetés kiszabása mellett a törvényszék elrendelte a férfival szemben korábban kiszabott és próbaidőre felfüggesztett két év börtönbüntetés végrehajtását is.


A törvényszék a büntetett előéletű vádlott büntetését – az egyébként 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett cselekmény esetében – a szorgalmazott szankciót a büntetési középmértéktől enyhébben, az irányadó büntetési tétel alsó határához közel megállapító, a bíróság számára kötöttséget jelentő mértékes ügyészi indítvánnyal egyezően szabta ki. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában