Embercsempészet

2022.05.14. 07:28

Az M6-oson ért véget a „román idegenvezetők csoportos uniós túrája”

Illegális migránsokkal volt tele annak a raktere annak a teherkocsinak, melyet szombat hajnalban vontak ellenőrzés alá az M6-os autópályán.

TEOL

Fotó: TMRFK

A teherkocsit a Paksi Autópálya Alosztály és - a Készenléti Rendőrség járőrei  vonták ellenérzés alá egy óra körül az M6-os autópálya 120-as kilométerszelvényében lévő Szentgyörgyi pihenőben – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Mint azt a főkapitányság közölte, a járművet egy 41 éves román nő vezette, mellette egy 37 éves, szintén román férfi ült. A raktérben harminchárom illegális migránst szállítottak. A külföldiek sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Mindannyian kurd állampolgárnak vallották magukat.

Fotó: TMRFK

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a román párossal szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak. Előállításuk és kihallgatásuk jelenleg is folyamatban van. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában