Ítélet

2022.05.26. 12:20

Nyolc férfi és egy nő állt bíróság elé ittas vezetésért Szekszárdon

Ittasan elkövetett járművezetés vétsége miatt nyolc férfit és egy nőt állított a héten a Szekszárdi Járási Ügyészség a Szekszárdi Járásbíróság elé – adott tájékoztatást sajtóközleményében a Tolna Megyei Főügyészség.

Sz. Á.

Illusztráció: Shutterstock

Az ittas vezetés az egyik leg­gyakoribb, egyben a legtöbb veszélyt is magában hordozó közlekedési bűncselekmény – mutat rá a közlemény. Számos halálos, illetve súlyos sérüléssel záródó baleset róható az ittas vezetők terhére. Az ügyészség emiatt kiemelt figyelmet fordít az ittas járművezetők gyors és hatékony felelősségre vonására. 

A Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai márciustól – különös figyelemmel az ünnepi időszakokra – fokozottan és célzottan ellenőrzik a járművezetőket. Ennek eredményeképpen a Szekszárdi Járási Ügyészség kilenc ittas vezetőt állított a bíróság elé, akik idén márciusban, áprilisban és májusban Szekszárdon, Szálkán és Tolnán vettek részt alkoholos befolyásoltsággal a közúti közlekedésben. 

Közülük egy 52 éves, ittas vezetés miatt korábban már elítélt grábóci férfi sérüléssel nem járó balesetet is okozott. A Szekszárdi Járásbíróság gyorsított eljárásban valamennyi vádlott bűnösségét megállapította, és velük szemben – ittasságuk mértékétől, előéletüktől és személyi körülményeiktől függően – felfüggesztett fogházbüntetést, köz­érdekű munkát vagy pénzbüntetést szabott ki. 

A járásbíróság az ügyészi indítványoknak helyt adva valamennyi vádlottat határozott időtartamra eltiltotta a közúti járművek vezetésétől is. A kihirdetett ítéleteket a vádlottak és védőik – egy kivétellel – tudomásul vették, míg az ügyészség hat vádlott estében, a járművezetéstől eltiltás súlyosítása érdekében fellebbezést jelentett be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában