Kábítószer

2022.09.02. 09:29

Jól kifőzte, legalábbis azt hitte

A Szekszárdi Járásbíróság letartóztatta azt a székesfehérvári dílert, aki az elmúlt években maga készítette a kábítószert, melyen később túl is adott - tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

TEOL

Több százezer forint készpénzt is lefoglaltak (Fotó: police.hu)

A Tolna megyei rendőröknek információjuk volt arra, hogy egy 40 éves férfi 2019 júniusától csaknem másfél éven át heti rendszerességgel árusított speedet. A férfi a kábítószer-kereskedelem mellett a fenti időszakban az általa bérelt műhelyben amfetamint állított elő, melyet később el is adott. A Tolna megyei nyomozók egy, korábban a Fejér megyei kollégákkal közösen folytatott nyomozás során beszerzett információk alapján jutottak el a díler által működtetett laborhoz, ahol kutatást tartottak.

Fotó: police.hu
 

A rendőrök akkor még ismeretlen eredetű fehér port és zöld növényi törmeléket is lefoglaltak, melyekről később a szakértő megállapította, hogy kábítószerek, és jócskán meghaladják a jelentős mennyiség alsó határát. Az itt tartott kutatás során a kábítószer előállításához szükséges alapanyagokat és eszközöket is foglaltak le.

A napokban a férfihez köthető több ingatlanban is kutatást tartottak a rendőrök, ahol a nagy mennyiségben - bruttó 2 kg fehér massza, mintegy 1 liter speed olaj - feltalált kábítószergyanús anyagokon kívül műszaki cikkeket és több százezer forint készpénzt is lefoglaltak. A nyomozók lépéseket tettek a vagyonvisszaszerzés érdekében is. A lefoglalt anyagokról a szakértő megállapította, hogy kábítószernek, amfetaminnak minősülnek. A lefoglalt anyagok közel 5000 adag kábítószer előállítására alkalmasak.

Fotó: police.hu
 

A férfit a Tolna megyei rendőrök a napokban fogták el, és őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt. Előterjesztésük alapján az ügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság augusztus 31-én letartóztatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában