Helyi kék hírek

2022.10.17. 12:30

Kistérségi közbiztonsági nap Gyönkön

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai és a Nemzedékek Biztonságárét Közhasznú Alapítvány képviselői szerveztek baleset-megelőzési napot a gyerekeknek, olvasható a TMRFK közleményében.

TEOL

Pintér Richárd 13 éves tanuló hibátlanul teljesítette az ügyességi feladatot, jutalma egy kerékpár és biciklis sisak (Fotó: TMRFK)

A budapesti székhelyű Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságával közreműködve hosszú évek óta járja az ország különböző régióit, hogy részt vegyen a legkisebbek közlekedésre nevelésében. Az alapítvány képviselője, Illés István előadóművész, ismertebb nevén Ayala – október 15-én ezúttal a Tolna megyei Gyönkre látogatott, ahol a helyi óvodásoknak és iskolásoknak tartott egy zenés előadást.

A vállalkozó kedvű gyerekeknek a Tolna megyei rendőrök egy ügyességi kerékpáros akadálypályát is összeállítottak. A vetélkedésben résztvevő diákok közül a legügyesebb, Pintér Richárd 13 éves tanuló volt, aki hibátlanul teljesítette az ügyességi feladatot. Jutalma egy kerékpár és biciklis sisak lett.

A délelőtt folyamán a megjelent csaknem 300 gyermek megtekinthette a rendőrségen használatos technikai eszközöket és fegyvereket is. A diákok megnézhették a rendőrségi motorokat és autókat is. Kipróbálhatták a részegséget szimuláló szemüveget is.   

 

A nap végén a Nemzedékek Biztonságáért Alapítvány képviselője ajándékokat adott át az iskola és óvoda képviselőinek és a gyerekeknek is.  Az intézmények számos kerékpárral, egyéb sporteszközzel és játékokkal lettek gazdagabb, melyet a biztonságos közlekedésre nevelésében hasznosítani tudnak majd. A gyerekek sem mentek haza üres kézzel, hiszen az alapítványtól kapott csomagok mellett egyénileg is számos közlekedésbiztonsági eszközt vihettek haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában