TMKI

2022.10.03. 15:30

Püspök látogatott a katasztrófavédelmi igazgatóságra

Felföldi László, a Pécsi Egyházmegye megyéspüspöke tisztelte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőségét látogatásával szeptember 27-én.

Teol

Fotó: TMKI

A találkozóra az igazgatóságon került sor, ahol Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, igazgató fogadta az Pécsi Egyházmegye legmagasabb egyházi méltóságát. A társadalmi felelősségvállalás mindkét intézmény számára kiemelten fontos. A dandártábornok egy prezentációval szemléltetve mutatta be a katasztrófavédelem Tolna megyei tevékenységét. A szervezet 109 településen van jelen Tolna megyében.

Fotó: TMKI
 

Tevékenységük során felhívják a lakosság figyelmét a szezonális veszélyekre, monitorozzák a környezetünket, felügyelik a különböző épületek létesítésével kapcsolatos előírásokat, felkészítik a lakosságot egy nem várt katasztrófa alkalmával, annak felszámoláskor adódó feladatokra, óvják az állampolgárok életét, testi épségét, vagy éppen az anyagi értékeiket egy tűzeset vagy közúti baleset bekövetkezésekor.

Fotó: TMKI
 

A pécsi püspök bemutatkozásakor reflektált az előtte elhangzottakra, megerősítette, hogy nagy figyelmet kell szenteltünk a bennünket körülölelő környezetünknek, a Földnek. Mindkét intézmény célja, hogy a közösségek biztonságban élhessék a mindennapjaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában