Bírósági tárgyalás

2022.11.03. 17:30

Saját otthonukban verte őket félholtra a részeg férfi

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntette ügyében zajlott csütörtökön délután előkészítő ülés a Szekszárdi Törvényszéken.

Szeri Árpád

A vádlott a közbeavatkozni szándékozó sértett nőt is brutálisan megütötte. Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A vádirati tényállás szerint tavaly szeptember 5-én este öt és hét óra között a sértett nő felkereste az otthonában a sértett férfit, akivel beszélgettek és közben alkoholt fogyasztottak. Eközben a szintén már leittasodott vádlott élettársával együtt felkereste a sértett férfit a házában. A vádlott a nyitott kapun és bejárati ajtón keresztül egyenesen a hálószobába ment, és korábbi konfliktusukra utalva szidalmazni kezdte az ágyán ülő sértett férfit. Veréssel fenyegette őt és azt kiabálta, hogy mindegyikük torkát elvágja. 

A távozásra felszólítás hallatán a vádlott feldühödött, rátámadt a sértett férfire és legalább négyszer ököllel belevágott annak arcába. Az ökölcsapások következtében a sértett arckoponyájának csontjai legalább tíz helyen eltörtek. Az orrcsontja, a bal és a jobb oldali arcüregének falai, valamint a bal oldali járomíve darabosan, a bal oldali, csontos szemüregének külső, alsó és belső fala többszörösen. A kialakult törések tényleges gyógytartama egyenként és összességükben is négy-hat hét, az állkapocscsont-törés esetében ez az időszak még ennél is hosszabb, hat-nyolc hét.

A vádlott sorozatos ütései a sértettnél reálisan – a koponyán belüli vérzésekben, agyzúzódásban megnyilvánuló – életveszélyes következményeket is előidézhettek volna, ezek elmaradása csupán a véletlennek köszönhető. 

A vádlott a közbeavatkozni szándékozó sértett nőt ököllel nagy erővel oldalba vágta, ezzel négy-öt hét gyógytartamú bordatörést okozott. Ezután a bántalmazása következtében már a földre zuhant sértett férfi felsőtestének bal oldalába legalább egyszer nagy erővel belerúgott, ezzel újabb hat-nyolc hét gyógytartamú töréseket okozva. Ezek a sérülések magukban hordozták a lég- és vérmell, mint közvetett életveszélyes állapot kialakulásának reális veszélyét. A súlyosabb következmények elmaradása szintén a véletlennek tulajdonítható.

Az előkészítő ülésen a bíró megkérdezte a vádlottól, hogy elismeri-e bűnösségét, illetve lemond-e a tárgyaláshoz való jogáról. A vádlott mindkét kérdésre nemmel válaszolt. A bíró – miután a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a vádlott letartóztatását –  január 30-ra és 31-re tűzte ki a tárgyalást. Ekkor hallgatják meg a vádlottat, a tanúkat és a szakértőket is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában