Ügyészségi interjú

2022.12.13. 13:30

Külföldre menekült a bűnügyi felügyelet alatt álló férfi

A Szekszárdi Járási Ügyészség fogolyszökés vétsége miatt emelt vádat egy 56 éves szekszárdi férfi ellen - értesültünk a Tolna Megyei Főügyészségtől.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

A vádlott ellen más ügyben büntetőeljárás van folyamatban a Kecskeméti Járásbíróságon kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt. A Kecskeméti Járásbíróság 2021. december 17-én a vádlottal szemben bűnügyi felügyeletet rendelt el az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig. A terhelt ez alapján a lakóhelyéül szolgáló szekszárdi lakást, illetve az ahhoz tartozó bekerített helyet engedély nélkül nem hagyhatta el.

A vádlott minderről tudva a kényszerintézkedés szabályait, illetve a bíróság által előírtakat megszegte, és a bírósági végzésben megjelölt ingatlant 2022. június 15. és június 22. napja közötti időben engedély nélkül elhagyta, majd külföldre utazott abból a célból, hogy az ellene folytatott büntetőeljárás alól kivonja magát.

A büntetett előéletű, jelenleg letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában