A szeretet ünnepe

2023.01.06. 10:03

Egy dombóvári ház udvaráról lopták ki a díszeket, hogy szebbé tegyék a karácsonyt

Lebukott egy fiatal pár Dombóváron, akik lopott díszekkel tették szebbé az ünnepet – tájékoztatta portálunkat a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

Egy dombóvári nő tett bejelentést a rendőrségre 2022. december 27-én, mert a teljesen körbe kerített udvarában elhelyezett 6 db világítós, nagyméretű kültéri díszt ismeretlen tettesek az ünnep napjai alatt ellopták, mellyel 240.000 forintos kárt okoztak. Az igaz ugyan, hogy a kapukat nem zárta be.

A helyi rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést. Hamarosan egy fiatal párra terelődött a gyanú, akik egy ideje Dombóváron élnek. A lakásukban megtartott kutatás során a díszek egy része előkerült. Az elszámoltatásuk, majd gyanúsítotti kihallgatásuk során a 21 éves nő és 25 éves párja is elismerte a lopást. Elmondták, hogy az ünnepet szerették volna szebbé tenni, ezért lopták el a díszeket. 

A nyomozók lefoglalták az elcsent tárgyakat és hiánytalanul visszaadták azokat jogos tulajdonosuknak (Fotó: police.hu)

Szenteste a fiatalember mászott be egy ház udvarra többször is, ott, ahol alacsonyabb a kerítés.  Ezután több fordulóban, autóval szállították el a párjának kiadogatott karácsonyi kellékeket. Először mindet a lakásukba vitték, de túl nagy volt a fény, ezért néhányat elosztogattak közülük az ismerőseiknek.

A nyomozók lefoglalták az elcsent tárgyakat és hiánytalanul visszaadták azokat jogos tulajdonosuknak, így a kár megtérült.

Az ügy vizsgálatát – lopás vétsége miatt - a Dombóvári Rendőrkapitányságon folytatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában