Lezárt akta

2023.01.20. 11:40

Száz embert ejtett tévedésbe egy 34 éves nő

Száz embert ejtett tévedésbe egy Budapesten élő nő, akinek ügyében a tamási rendőrök befejezték a nyomozást.

TEOL

A kép illusztráció.

Fotó: AlyoshinE

A Tamási Rendőrkapitányságon tett feljelentést 2021. december 28-án egy helyi nő ismeretlen tettes ellen, aki egy internetes oldalon kínált eladásra elektronikus jegyeket egy koncertre. A belépők árát – tizennégyezer forintot - a feljelentő elutalta a megadott számlaszámra, de a jegyeket nem kapta meg és a hirdető is elérhetetlenné vált.

Ezzel szinte egy időben, a Paksi Rendőrkapitányságon is feljelentést tett egy nő, aki szintén megrendelte és kifizette a két jegyet – tizennégyezer forint –, de ő sem kapta meg a terméket és később már a hirdetőt sem érte el – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Az ügyekben eljárás indult, a tamási nyomozók kezdték meg az adatgyűjtést. A szerteágazó munka során egy miskolci állandó lakcímmel rendelkező, de Pesten élő 34 éves nőre terelődött a gyanú. A lakásán megtartott kutatás során számos bizonyítékot lefoglaltak, a nőt pedig előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe is vették. Ezt követően a Szekszárdi Járásbíróság elrendelte a letartóztatását, majd később bűnügyi felügyeletbe került.

Az ügy vizsgálata során kiderült, hogy 2021. december közepe és 2022. április vége között összesen száz esetben csapott be „művelődni, szórakozni” vágyó embereket a fiatal nő, ezzel összesen közel másfél millió forint kárt okozva. A jegyek árát nyolc különböző számlaszámra utaltatta, különböző neveket használva. Széles volt a paletta, a színházi előadástól a különböző stílusú zenei koncertekig „lehetett volna” hozzájutni belépőkhöz, de azokkal nem is rendelkezett a csaló. Az járt jobban, aki nem kapta meg a jegyét. Akinek „megérkezett a tikett, tartozott az ördögnek egy úttal”, ugyanis a beléptetéskor derült csak ki, hogy az hamis.

Az ügy vizsgálatát a Tamási Rendőrkapitányságon befejezték és a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Az áldozattá válás elkerülése miatt a vármegyei főkapitányság azt javasolja, hogy csak leinformálható, megbízható helyről vásároljanak termékeket, szolgáltatásokat!


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában