Bejárták Tolnát, Baranyát

2023.02.24. 12:08

Szántóföldön ért véget a fiatalok nagy kalandja

Egy rosszul bevett kanyar után a szántóföldre sodródott egy Dombóvárról ellopott autóval az a 17 éves szekszárdi fiú, akinek most jármű önkényes elvétele bűntett miatt kell felelnie.

Egy helyi férfi tett feljelentést a Dombóvári Rendőrkapitányságon február 5-én ismeretlen tettes ellen, aki ellopta a háza előtt előző nap délben lezáratlanul leállított autóját, melyben az indítókulcs is benne volt – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A kismányoki elágazónál, a szántóföldön ért véget a kocsikázás (Fotó: TVRFK)

Az ügyben a dombóvári rendőrök kezdték meg az adatgyűjtést, elrendelték az autó körözését is. Rövid időn belül bejelentést érkezett a rendőrségre, hogy a 6534-es út mellett, a kismányoki elágazó közelében, a szántóföldön áll egy, a leírásnak megfelelő kocsi. Az ügyben a kollégák szemlét tartottak, majd a beszerzett információk alapján hamarosan eljutottak egy 17 éves szekszárdi fiúhoz, aki abban az időben Dombóváron lakott. A fiatalembert elszámoltatták, majd gyanúsítottként hallgatták ki, mely során beismerő vallomást tett.

Elmondta, hosszabb ideje nézegette már a Dombóváron pakoló autót, s arra jutott, hogy bár jogosítványa nincs és KRESZ vizsgát sem tett, szeretné az autót kipróbálni. Egy este oda is ment a parkolóban álló piros kombihoz. Mivel nem volt bezárva, beült, és a benne lévő kulccsal elindította azt, majd a városban megtett pár kört. Út közben felvette egy lány ismerősét és együtt mentek el Nagymányokra egy másik ismerőséhez. Onnan már hárman autóztak tovább Bonyhádra, ahol elfogyott az üzemanyag, így tankolniuk kellett, azután felvettek egy újabb ismerőst.

Mivel jól érezték magukat, eldöntötték, hogy négyesben elmennek Pécsre. Hazafelé történt egy kis malőr: Bonyhádon kirakták az ott lakó fiút, majd indultak tovább Nagymányokra, de a kismányoki elágazóban nem sikerült bevenni a kanyart és a szántóföldre sodródtak, ahol elakadt az autó. Többen is megálltak, hogy segítsenek kihúzni a kocsit, de nem jártak sikerrel.

Az ügy vizsgálatát – jármű önkényes elvétele bűntett miatt – a Dombóvári Rendőrkapitányságon folytatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában