Közlekedési balesetek

2023.03.20. 11:00

Hajtó nélküli fogat okozott balesetet Tolnán

TEOL

Tolnán történt a furcsa baleset (Fotó: TVMRFK)

Változatos okokból következtek be anyagi káros balesetek a vármegye útjain, adta hírül a rendőrség. Az elindulás, jobbra tartási kötelezettség, elsőbbségadás szabályainak megsértése, a követési távolság be nem tartása és szabálytalan tolatás mellett egy esetben hajtó nélküli fogat rongált meg egy autót.

Vasárnap délelőtt 10 óra 25 perckor Tolnán, a Babits utcában közlekedett egy elszabadult fogat a Kápolna irányába, amikor a hajtó nélküli kettesfogat egy az úttest jobb szélén parkoló autó elejének ütközött. A lovak hajtója elmondta, a tanyáján gyakorlás céljából fogta be a lovakat, de azok megbokrosodtak, elindultak, nem tudta megállítani őket. Az intézkedő egyenruhások a férfivel szemben szondát alkalmaztak, mely pozitív értéket jelzett, azonban a körülményeket tekintve nem minősült járművezetőnek. A balesetet okozó lovak gazdáját helyszíni bírsággal sújtották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában