Lánglovagok

2023.03.17. 11:00

Tűzoltásvezetői értekezletet tartottak Szekszárdon

Az idei esztendőben első alkalommal tartott továbbképzést a tűzoltás vezetésére jogosult hivatásos, önkormányzati és létesítményi tűzoltók részére a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

TEOL

Dr. Balázs Gábor dandártábornok, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője köszöntötte a továbbképzés résztvevőit (Fotó: Szekszárd HTP)

Az értekezlet március 16-án, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon zajlott, ahol dr. Balázs Gábor dandártábornok, a vármegyei szervezet igazgatója köszöntötte a résztvevőket, köztük Krátky Attilát, a BM HEROS LEK Kft. ügyvezető igazgatóját. A tábornok röviden összegezte a közelmúlt jelentős eseményeit és hangsúlyozta a szakmai képzések jelentőségét.

Ezt követően Bán Attila tűzoltó ezredes, a vármegyei igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője ismertette a napirendi pontokat, beszámolt a szervezet elmúlt éves statisztikáiról, továbbá megosztotta a viharkárokkal kapcsolatos tapasztalatokat a készenléti állománnyal.

A március 16-i továbbképzés résztvevői (Fotó: Tolna VMKI)

Az értekezlet negyvenhárom résztvevője a műveletirányítás, a tűzoltósági és a hatósági szakterület előadóin felül több külsős, a tűzoltás- és műszaki mentési szaktevékenység támogatásához közvetlenül, vagy közvetve hozzájáruló partner szakértőjének előadását hallhatta a legkülönbözőbb témákban.

Szó esett a villamos- és egyéb közüzemi hálózatok veszélyforrásainak kezeléséről, a viharkárok tapasztalatiról, az égés során felszabaduló veszélyes égéstermékek élettani hatásairól, a hatósági jegyzőkönyvek kitöltéséről, a hidrogén égéséről, az E-call rendszerről, továbbá elektromos járművekkel kapcsolatos tűzoltó beavatkozásról – tájékoztatta hírportálunkat Köves Péter főhadnagy, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában