Szén-monoxid-mérgezés

2023.05.16. 05:00

Idős ember vesztette életét Pakson

Hétfőn kora este a paksi hivatásos tűzoltókat Pakson egy Bercsényi utcai családi házhoz riasztották - tájékoztatta portálunkat Köves Péter tűzoltó főhadnagy.

teol

Az idős emberen a gyors beavatkozás ellenére már nem lehetett segíteni (Képünk illusztráció)

Forrás: Shutterstock

Amint arról már korábban beszámoltunk, Pakson egy Bercsényi utcai házhoz riasztották a város hivatásos tűzoltóit. A százhúsz négyzetméteres épület egyik tíz négyzetméteres szobájában a szomszédok és a rendőrök egy eszméletlen idős emberre találtak rá. A helyiségben egy nyílt égésterű szieszta kályha üzemelt.

A paksi hivatásos tűzoltók a lakótérben rendkívül magas szén-monoxid-koncentrációt mértek. A gyors beavatkozás ellenére a ház lakójának azt életén már nem lehetett segíteni.

Nem kizárható, hogy az idős ember szén-monoxid-mérgezésben vesztette az életét. Hogy pontosan mi okozta a tragédiát és mikor, azt a katasztrófavédelem vizsgálja. 

Fontos, hogy a nyílt égésterű tüzelő- és fűtőberendezéseknél, vízmelegítőknél a megfelelő levegő utánpótlását biztosítani kell, mivel egy köbméter gáz elégetéséhez megközelítőleg tíz köbméter levegőre van szükség. Fontos az is, hogy szén-monoxid-érzékelő használatával a hasonló tragédiák elkerülhetők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában