Megbeszélés

2023.06.23. 14:39

Évértékelőt tartottak rendőrök és roma vezetők Pakson

Pakson tartottak értekezletet a rendőrök és a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat vezetői – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

TEOL

Az Országos Rendőr-főkapitányság, a rendőrség és a roma kisebbség közötti konfliktus és előítéletmentes viszony megteremtése érdekében - kiemelt figyelemmel a bűnmegelőzésre, az áldozattá, bűnelkövetővé, illetve szenvedélybeteggé válás elkerülésére, és az ismeretterjesztő kommunikációra – 2011-ben intézkedési tervet dolgozott ki.

Fotó: Police.hu

Az intézkedésben foglalt helyi feladatok értékelése, megbeszélése, illetve a formális kapcsolatfelvétel érdekében az elmúlt évek kedvező tapasztalataira alapozva június 22-én a Paksi Rendőrkapitányságon értekezletet tartottak. A rendezvényre meghívták a kapitányság illetékességi területén megalakult, és jelenleg is működő Cigány Nemzetiségi Önkormányzatok vezetőit.

A megbeszélésen Végh Lajos, rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető és munkatársai tájékoztatták a megjelenteket a kapitányság illetékességi területén levő bűnügyi, közlekedési és közrendvédelmi helyzetéről.

A Tolna VMRFK TKKM csoport tagjai a rendőrség és a  roma kisebbségi önkormányzatok közötti együttműködésről, kapcsolattartásról kiadott 22/2011. (X.21.) számú ORFK. utasításban foglalt feladatok végrehajtását értékelték. Ezt követően ismertették az idei év faladatait is, majd a vezetők mondták el tapasztalataikat, kérdéseiket.

Kiemelt figyelmet kapott a pályaorientáció, a terület droghelyzete, a közlekedési szabályok betartása, a nagysikerű horgászverseny, valamint az év végére tervezett regionális KI-MIT-TUD!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában