Tárgyalás

2023.06.02. 14:08

Ha nem volt otthon a férj, felesége adta át a drogot

Jelentős mennyiségű kábítószerrel való kereskedelem bűntette és más bűncselekmények ügyében tartott tárgyalást kedden a Szekszárdi Törvényszék. Tanúkat hallgattak meg. Bajusz János sajtótitkár elmondta, hogy I. rendű és III. rendű vádlottak házastársak, míg II. rendű vádlott a régi ismerősük.

Hanol Erzsébet

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint I. rendű és II. rendű vádlott 2018 februárja óta telefonos kapcsolatban álltak, továbbá havi rendszerességgel 10-12 alkalommal találkoztak egymással Budapesten, és minden esetben 10-20 kábítószer tartalmú tablettát, 10 gramm speed port és 10 gramm marihuánát adott el II. rendű vádlott I. rendű vádlottnak, aki az így megvásárolt kábítószert 2021. november 24-ig Tamásiban és környékén élő fiataloknak értékesítette.

III. rendű vádlott – II. rendű vádlottal való telefonos egyeztetések útján – eseti jelleggel közreműködött a kábítószer beszerzésében, esetenként ő „szolgálta ki” az előzetes megbeszélés alapján a lakóhelyükre kábítószerért érkező, összesen legalább 36 fogyasztót. Az egyébként kábítószert rendszeresen is fogyasztó vádlottak a kábítószer tovább értékesítésével rendszeres jövedelemre tettek szert, ezzel kiegészítve havi bevételüket, és biztosítva a megélhetésüket.

A vásárlások úgy történtek, hogy a fogyasztók telefonon felhívták I. rendű vádlottat, és a kialakított nyelvi „kódok” szerint egyeztették a személyes találkozásaik helyét és időpontját, illetve a kábítószer mennyiségét. Amennyiben I. rendű vádlott nem tartózkodott otthon, úgy a vásárlóknak a felesége, III. rendű vádlott adta át a kábítószert és vette át annak vételárát. Az I. rendű és II. rendű vádlott által kereskedelmi célból megszerzett, tartott és értékesített kábítószerek együttes mennyisége meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, annak legkevesebb hússzorosa.

A III. rendű vádlott által eladott kábítószer együttes mennyisége nem haladja meg a jelentős mennyiség alsó határát. I. rendű vádlottat 2021. november 24-én a Peugeot Boxer típusú tehergépkocsija vezetőjeként rendőri intézkedés alá vonták a 61-es számú főúton, majd vér- és vizeletmintát vettek tőle, amelyben amfetamint mutattak ki. I. rendű vádlott a rendőri intézkedés időpontjában a gépkocsit vezetési képességre hátrányosan ható szertől befolyásolt, bódult állapotban vezette, megszegve ezzel a KRESZ vonatkozó előírását.

Bajusz János hozzátette, a vádlottak tagadják, hogy kábítószerrel kereskedtek volna. Az ügyben 2023. július 10-én tartják a következő tárgyalást, akkor szintén tanúkat hallgatnak meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában