Lopott jármű

2023.06.30. 12:59

Kellemetlen meglepetés érte a motorost az igazoltatáson

Körözték a segédmotoros kerékpárját annak a fiatalnak, akit azért állítottak meg a rendőrök, mert a behajtani tilos jelzőtábla jelzése ellenére a főútra hajtott.

Révészné Hanol Erzsébet

Ausztriában lopták el a motort még 2018-ban. (Fotó: police.hu)

Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a Szekszárdi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelői a napokban fokozott ellenőrzés során állítottak meg egy segédmotoros kerékpárt a 6-os számú főúton, mert észlelték, hogy annak sofőrje a behajtani tilos jelzőtábla jelzése ellenére hajtott fel a főútra.

A 20 éves férfi elismerte, hogy a tiltás ellenére közlekedett a főúton, ezért 30 ezer forintos közigazgatási bírságot kapott. A rendőrök a sofőr és az általa vezetett jármű adatait is ellenőrizték, amikor körözési nyilvántartó rendszertől azt a visszajelzést kapták, hogy a motort 2018 óta körözik. Ráadásul azt nem is Magyarországon lopták el, hanem Ausztriában. A fiatal az intézkedő rendőrökkel együtt meglepődött a jelzésen, hiszen elmondása szerint még 2018-ban tett szert a kétkerekűre, mely azóta is ő tulajdonában.  

A rendőrök lefoglalták a motort, s amíg a jogi eljárások be nem fejeződnek, a kétkerekű a rendőrség őrzésében marad. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában