Ultrafutóverseny

2023.08.10. 12:13

Főpróba teljesítve, jöhet az éles bevetés

Prantner Gábor aközött a 25 magyar között van, aki jogot szerzett arra, hogy ez év szeptemberében elindulhasson a 246 kilométeres ultramaratoni futóversenyen Görögországban – tudtuk meg a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

Teol.hu

Forrás: police.hu

Prantner Gábor, a Paksi Rendőrkapitányság munkavállalója 2016 januárjában kezdett el futni. Először csak fogyni szeretett volna, a háromszámjegyű súlyát akarta lefaragni. Az első alkalmakkor néhány kilométert kocogott. Eleinte nehezen ment neki a futás, de ahogy ő mondja " mikor eljutottam 8-10 kilométeres távokig, már éreztem hogy itt ragadok".

Aztán jöttek a célok, először egy félmaraton, majd a maraton. Aztán tovább nőttek a távok, 6 órás futás, 100 kilométer, 100 mérföld, 12 órás futás, Ultrabalaton 3 fős csapatban, majd a 207 kilométer egyedül a magyar tenger körül. Az évek teltével beleragadt a futásba. Gábor 2023-ban eljutott arra a szintre számos szenzációs teljesítményével, hogy kivívta a jogot arra, hogy a 2023. szeptember végén Görögországban megrendezésre kerülő 246 kilométeres ultrafutóversenyen, a SPARTATHLON-on  elindulhasson.

A nagy kihívás előtt még tartott egy főpróbát. A hétvégén elindult a Szekszárd-Baja-Szekszárd útvonalon megszervezett Korinthosz 160 elnevezésű futóversenyen, ahol több mint 160 kilométert futott.  Az idő ezúttal nem számított hiszen a lényeg a célszalag átszakítása volt. A versenytávra 102-en neveztek, akik közül Prantner Gábor emberfeletti teljesítményt nyújtva 20 óra 31 perc 35 másodperc alatt teljesítette a versenytávot, így 25-dik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában